U Jolidon trece de CSM Ploiesti. Sa vina Fehervar!

U Jolidon Cluj a învins marţi seară CSM Ploieşti cu 34 la 28 într-un meci contând pentru etapa a XX-a din cadrul Ligii Naţionale la handbal feminin.

u-jolidon-csm-ploiesti_2014_02_25_036
Raluca Mihai in fata unui nou gol de pe extrema stanga/foto: Cristian Cosma

Un festival de goluri a fost aseară la Cluj, însă unul mai micuţ comparativ cu bătaia pe care au luat-o ploieştencele la ele acasă în meciul tur, scor 30 – 41. Horaţiu Paşca a aliniat la start artileria grea, Senocico, Vintilă, Chintoan, era clar că acest meci nu e unul antrenament. Judecând după evoluţia scorului chiar nu se poate spune că universitarele au avut meci uşor. Ne-am chinuit teribil în apărare, iar în atac braţul sigur al Mihaelei Senocico a făcut ca U să se ţină de adversar.

Cele 28 de goluri încasate spun multe despre echipa Clujului, s-au dat foarte multe, da’ foarte multe goluri de pe pivot, tot meciul doar asta s-a făcut iar echipa noastră n-a reuşit să se apere prea bine. Dacă lor le-a mers jocul cu pivotul, noi am fost cam în plop, Florina Chintoan fiind anihilată de ploieştence. Carmen Amariei spunea într-o declaraţie pentru stiridesport.ro că U Jolidon stă în 2-3 jucătoare şi că “anihilarea privotului distruge orice armă a lor“. Din păcate, analizând meciul de astăzi, cam avea dreptate.

Dacă în primele 15 minute cele două echipe au mers cap la cap, desprinderea a venit pe fondul jocului foarte bun practicat de Raluca Mihai pe extrema stângă şi datorită aruncărilor năprasnice ale Mihaelei Senocico şi Simonei Vintilă. Ne-am desprins ce ne-am desprins dar parcă prea ne-am jucat “obligatea la bară” ca în curtea şcolii cu 5 ratări consecutive.

În partea secundă ne-am dezmorţit iar scorul a mers şi la 8 goluri în favoarea jolidoancelor noastre. E de remarcat creşterea de formă a Laurei Popa care, la fel ca şi în meciul cu Râmnicu Vâlcea, a făcut un meci excelent, aruncări-torpilă în atac, incisivă în apărare, gata pregătită pentru unguroaice. Pe final am lăsat din nou garda jos iar ploieştencele ne-au ciuruit poarta pe nişte greşeli de apărare copilăreşti. Nici CSM Ploieşti nu mai e ce-a fost odată. Nu înţeleg de ce Horaţiu Paşca a jucat 55 de minute cu jucătoarele mai vechi, poate avântul jucătoarelor mai tinere ar fi ajutat.

La panou

Copii buni, exemple de aşa da: Cristina Enache, 3 lovituri de la 7 m apărate

Brațul de aur: Mihaela Ani Senocico, 8 goluri

Lansator de rachete(în poartă) cu mers de felină: Laura Popa

Sărbătorita zilei: Andreea Tetean

 

Ne vedem sâmbătă, 1 martie, de la ora 16.30 la Sala Sporturilor Horia Demian pentru partida tur din Cupa EHF dintre U Jolidon și Fehervar!

foto: Cristian Cosma

Ps: În campionat urmează derby-ul cu Baia Mare

PPS: La mulți ani, Andreea Tetean!

Te-a umezit postul? Dă un share mic!

Leave a Reply

%d bloggers like this: