Topday 2012

Am supraviețuit cu bine zilei de conferințe marca TopDay, am cunoscut oameni noi și am ajuns și întreagă la hotel. La mine va fi puțin mai ciudat să povestesc despre aceste evenimente pentru că spre deosebire de cei prezenți eu nici nu posed un magazin online, nici nu am cunoștințe avansate în domeniu și nici nu prea am vârsta specifică, poate doar mă gândesc în viitor la o posibilă afacere pe stilul ăsta. Însă în ciuda tuturor acestor lucruri, după conferințele TopDay, poate n-ați crede, dar am rămas cu câteva chestii în cap.

 

Startul l-a dat Andrei Radu, organizatorul Galelor Premiilor eCommerce din România, care ne-a adus la cunoștință mai multe statistici. Voi știați că acum suntem 8.5 milioane de internauți români și că doar 800 000 din cei 8.5 fac cumpărături online? Eu nu.

Apoi a venit Ciprian Stăvar cu o prezentare făcută poveste despre mașini de spălat și ecommerce. Mi-a plăcut tare mult prezentarea dânsului, foarte practică.

Vlad Stănilă de la 2parale.ro crede că “ecommerce înseamnă satisfacerea unor nevoi”, iar Mihai Brehar ne-a pus față în față cu realitatea – cât ne costă un magazin online.

 

Imediat după pauza de cafea a început runda 2 de prezentări, iar gheața a fost spartă de Jessie Scoullar și Ionuț Iclănzan cu o propunere foarte interesantă, o platformă care îi poate propulsa pe artiștii români în topul vânzărilor online. În continuare îmi mențin afirmația și chiar o mai repet o dată: Jessie Scouller are o engleză sexy.

A urmat apoi prezentarea lui Cristian Manafu care a făcut un fel de previziune cu ce ne așteaptă în viitor, oricum trebuie să ne ținem de testat, învățat și aplicat. În continuare Mihai Secașiu a vorbit de email marketing iar Cosmin Negrescu despre branding ca și consolidare SEO.

 

Totul s-a terminat(pentru mine) cu workshopul lui Liviu Taloi despre Feng Shuiul siteului, o prezentare frumoasă, doar că am suferit de cald…la greu. Din păcate examenul de la Talkshow m-a chemat la hotel înainte de vreme, așa că am ratat degustarea de vinuri și sesiunea de speed networking.

 

PS: mulțumesc mult pentru premiu

Te-a umezit postul? Dă un share mic!

Comments 1

Leave a Reply

%d bloggers like this: