The Reality Of Me (2011)

Scriu postul ăsta acum pentru că pe la ora 5 trebuie să plec la sedința cu părinții a lui fratemio și când mă întorc sigur o să fiu plină de nervi și n-o să fiu înstare să-l scriu. Așadar, azi vă voi vorbi despre cel mai lung documentar, The Reality Of Me (TROM), care ține 12 ore și ca mărime ocupă 8 GB.

 

Dacă ați văzut Zeitgeist și va plăcut, uitați de Zeitgeist,  TROM o să vă placă și mai mult, pentru că e mai realist, nu are un ton așa ofensiv ca Zeitgeist, îți trezește doar semne de întrebare, nu îți stârnește direct revolta și în plus, oferă și soluții alternative la problemele de zi cu  zi.

 

TROM încearcă să explice într-un mod foarte simplist, ca și cel mai bătut în cap să înțeleagă, cum funcționează lucrurile, unde sunt probleme și cum le-am putea evita. Dacă și eu care sunt total pe lângă economie și matematică, am reușit să pricep cum funcționează lucrurile, atunci documetarul ăsta chiar le zice bine.

 

Acuma dacă ține 12 ore, nu vă imaginați că trebuie să stați 12 ore în fața monitorului, documentarul este împărțit în 4 capitole (Knowledge, The present (monetary system), Solutions, React) fiecare dintre ele conținând mai multe filmulețe, înafară de capitolul The present(monetary system) care are încă 3 subcapitole, fiecare cu mai multe filmulețe .

 

Eu am apucat să văd cam un sfert din el, și îl ador, păcat că zilele astea nu prea am timp să mă uit mai mult, dar până acum am înțeles cum merge treaba cu știința, evoluția, mediul înconjurător, cu actele ce ți se fac pe parcursul vieții (certificat de naștere, buletin, etc), sistemul educațional, munca,  și multe altele. Plus că la toate aceste probleme se oferă și variante alternative.

 

E un documentar destul de complex dar nu  de neînțeles. Vi-l recomand cu toată căldura, însă ca o mică paranteză, aveți nevoie să știți limba engleză, subtitrări nu veți găsi și fără limba engleză nu aveți cum să-l înțelegeți. Căutați voi trailerul de la documentar că mi-e deocamdată nu-mi merg clipurile de pe youtube pe blog.

 

Download torrent

Te-a umezit postul? Dă un share mic!

Comments 5

Leave a Reply

%d bloggers like this: