Spirit de învingătoare

Nu știu cum să zic dar parcă nu prea îmi vine să scriu despre România la Olimpiadă. Aseară, după aflarea gimnastelor calificate în finalele pe aparate, am avut o surpriză. Oksana Chusovitina este calificată în finala la sărituri. Poate numele ei nu vă zice nimic, însă femeia asta este singura gimnastă care a participat la 6 olimpiade. 6. Are 37 de ani și o știu încă  din 2000 de la Sydney(prima mea olimpiadă de care îmi aduc aminte) când a concurat pentru Uzbekistan și a ratat calificarea în finala individuală din cauza unei greșeli la paralele.

La înalține și greutate e aproape cât mine, eu sunt mai înaltă cu 3 cm. Mi-a atras atenția doar în 2004, semăna destul de bine cu mama și concura la competiții doar pentru a-și ajuta fiul bolnav de leucemie. În tot efortul ăsta pentru  a susține financiar tratamentul fiului, Oxsana și-a schimbat cetățenia, din 2006 concurând sub steagul Germaniei. Puteai să-ți dai seama că era o femeie foarte puternică doar din privire.

Chusovitina este singura sportivă care a participat la 4 olimpiade după ce a născut. De-a lungul anilor a reprezentat Uniunea Sovietică, Uzbekistanul și Germania în competiții internaționale, iar pentru ultima continuă să câștige medalii(argint la CM din 2011, aur in 2008 la CE). Ea îți va face o tsukahara în timp ce altele se limitează doar la un yurcenko.

Am o imensă admirație pentru această gimnastă, iar în 5 august, la finala la sărituri, voi aveam pumnii strânși atât pentru Sandra Izbașa cât și pentru Oksana Chusovitina.

Foto: http://crisrusblog.blogspot.ro

PS: Știați că Oxsana nu este singura sportivă care a participat la 6 olimpiade? O româncă, Nicoleta Grasu, a participat și ea la 6 olimpiade consecutive. Chiar și la 41 de ani, am încredere că Nicoleta va face o figură frumoasă la Londra.

Te-a umezit postul? Dă un share mic!

Leave a Reply

%d bloggers like this: