Și înfrângerile pot fi frumoase

U Jolidon Cluj a pierdut cu 25 – 30 în fața handbalistelor de la Gyor în primul meci pe teren propriu din cadrul grupelor Ligii Campionilor. În fața celor aproximativ 3000 de spectatori prezenți în Sala Sporturilor “Horia Demian”, U Jolidon a încercat să țină piept tăvălugului maghiar, însă experiența și diferența de valoare și-au spus cuvântul.

Cu o sală trepidând, jocul a început pe atacul maghiarelor însă după o intervenție a portarului nostru și o lansare pe contraatac, Nicoleta Dincă ajunge să înscrie primul gol al partidei. Apoi a urmat asaltul Gyorului la poarta noastră, 6 goluri în 5 minute și o defensivă clujeană incapabilă de răspuns. Lucrurile s-au mai calmat după timeout-ul cerul de antrenorul nostru, când fetele au prins puțin curaj, mai ales după golurile lui Ani Senocico.

Spectacol în teren și în tribune

Trebuie să recunoaștem că am avut parte de un joc frumos, cu aruncări și parade ale portarilor care mai de care mai spectaculoase. Aruncările de la șold, scărițele extremelor, intervențiile portarilor în situații de unu la unu, toate au fost ingredientele unui joc dinamic, spectaculos, demn de cel mai înalt nivel.

Dacă în teren unguroaicele făceau legea și se distrau cu apărarea noastră pe când noi ce mai apucam să răspundem din când în când cu câte un gol, în tribune lucrurile stăteau puțin diferit, galeria studenților dominând fundalul sonor. Se știe de rivalitatea dintre români și maghiari, astfel noi îi înjuram în limba noastră, ei ne înjurau în limba lor și toți erau viteji fără să se înțeleagă unii pe alții.

Greu de spart zidul unguresc

Pe atac, după ce emoțiile s-au mai risipit în tabăra română și pasele au încetat să mai fie date adversarului, am început să jucăm, însă în lipsă de idei. Multe pase încrucișate din care din când în când Ani Senocico se mai înălța și mai înscria câte un gol, iar când Seno nu arunca se juca exclusiv pe pivot unde Chintoan nu avea prea multe șanse între 3 unguroaice.

Pe extrema stângă lucrurile s-au mai mișcat cât de cât cu câteva finalizări ale Nicoletei Dincă însă extrema dreaptă ne-a fost paralizată, o fi fost emoțiile, presiunea, însă Paraschiv n-a prea strălucit sâmbătă, multe ratări și doar un gol înscris. Am ratat mult în situații de unu la unu prin Paraschiv, Dincă sau Vădineanu dar am și avut noroc cu intervențiile portarilor noștri, fie că vorbim de acțiuni pe contraatac sau aruncări de la 7 metri, Petroczi și Munteanu au fost la datorie.

Pe final de meci toată sala s-a ridicat în picioare pentru U Jolidon încurajând echipa chiar dacă diferența de pe tabelă era undeva la 5-6 goluri. De asemenea, presiunea publicului asupra echipei adverse a făcut ca aruncările să fie slabe, permițând clujencelor să plece pe contraatac.

Una peste alta, am avut parte de un public numeros ce a fost alături de universitare pe toată durata celor 60 de minute, fără excepție. Cu siguranță fiecare clujean aflat în sală a fost mândru de fete și de performanța de a da 25 de goluri în poarta echipei ce are prima șansă la câștigarea Ligii Campionilor. Fetele merită doar felicitări pentru jocul de sâmbătă, s-au străduit și nu ne-au dezamăgit iar dacă jucăm așa și sâmbăta viitoare cu Podravka avem toate șansele să bifăm prima victorie a handbalului feminin clujean în grupele Ligii Campionilor.

foto: facebook.com/uhandbal

citynews.ro

Te-a umezit postul? Dă un share mic!

Leave a Reply

%d bloggers like this: