RockTheCity – chestiunea I

Primul festival important la nivel național a fost bifat: Rock the City(evit să folosesc chestia aia cu Tuborg GreenFest ca nu-mi place berea aia). Cu postarea asta am hotărât că e timpul pentru articole care sa între intr-o categorie nouă: Haters gonna hate, și cum am fost la festivalul ăsta…a mocnit în mine.

Problema mea cu festivalul ăsta a existat încă înainte de a începe. N-am reușit să înțeleg nici cum criteriile după care s-au luat unele decizii în alcătuirea line-upului respectiv a programului. Prima dată am avut ziua de vineri, în cazul ăsta nu pot să-mi dau seama cine ar da 75 lei la normal si 95 lei la golden ca să vadă Old Green, Luna Amară, Timpuri Noi sau Celelalte Cuvinte. Bine, bine, văd că am încercat să facem un lineup de 5 trupe, dar nu tot timpul contează cantitatea. Cu 95 lei vad Poets of the Fall, Delain, Edguy și My Dying Bride la Artmania, n-am înțeles ce au special Luna Amară și Timpuri Noi de concurează cu prețurile la concertele amintite mai sus. E București, pana mea.

Doi la mână a fost faptul că mi-au amestecat trupele și genurile pe care acestea le cântă de mi-a ieșit un ghiveci nu tocmai ușor digerabil pe cât ar fi trebuit. Eu înțeleg că trupele tari/mici alternează cu trupele legende/monștri tocmai ca lumea să-i vadă pe toți, nu să meargă la trupele vechi și consacrate și de celalte să uite. Ce n-am înțeles eu e modul în care am primit Lacuna Coil imediat după Saxon, unde e legătura? La fel și cu Soulfly care au cântat imediat după metalu’ gothic al lui Lacuna. Idem și la Evanescence și GNR.

Nu ar fi fost mai frumos dacă făceam ziua de sâmbătă cu Within Temptation, Ugly Kid Joe, Lacuna Coil și Evanescence pe afiș? Nu ar fi fost mai simplu să-i băgăm pe Soulfly, Black Label Society, Machine Head și GNR în aceeași zi? Mai simplu și cu încasări mai mari 100%. Mie sincer mi s-a părut puțin aiurea ca după Within Temptation să cânte The Cult, unde e legătura dintre cele doua formatii?

Nu zic că e ușor sau greu să organizăm astfel de evenimente, dar hai să le gândim cu cap, să fie o logică în ceea ce oferim publicului, nu doar să le livrăm cantitate.  În opinia mea, ziua de vineri ar fi trebuit regândită total, eventual să cânte câte o trupă din Ro în deschiderea unui concert mare în fiecare seară, dar nu băgate toate într-o seară, că unii nu merită o mână de oameni paralizați de căldura de afară. Despre căldura, banii, altercații, neînțelegeri și concertele de la RTC, într-o ediție viitoare.

PS: în fotografie aveți publicul de la Luna Amară

Te-a umezit postul? Dă un share mic!

Comments 4

Leave a Reply

%d bloggers like this: