Recenzie de album – Evanescence(2011)

Toamna culegem recolta, în acest caz recolta muzicală, pentru că numeroși artiști au ales toamna ca perioadă a anului când munca le este scoasă la lumină. Întâmplarea a făcut să cadă în mâinile mele noul album Evanescence cu titlul omonim. Ce să zic despre el? Trupa practic s-a reinventat cu acest nou album, au abordat un stil mai heavy decât pe precedentul album , ceea ce , cred eu, ca o să prindă foarte bine la public. Mi-e puțin greu să rămân obiectivă pentru că Evanescence e trupa cu care am început să ascult rock, dar o să încerc pe cât posibil .

 

Albumul este alcătuit din 12 piese cu un sound  schimbat decât cel de pe “The Open Door’ sau “Fallen”, asftel primul single, “What You Want”, care deja are și videoclip apărut pe piață acum 2 săptămâni, te îndeamnă la mai mult, te face curios să afli ce ascunde acest album apărut după 5 ani de pauză.

 

Cea de-a 2-a melodie de pe album, “Made of Stone”,vine să consolideze cele spuse anterior, un ritm care te prinde, versuri bine alese și acorduri care te indeamnă la headbang. Și am ajuns și la melodia cu numărul 3, care este și preferata mea, “The Change”. Cum o spune și titlul, schimabrea, indiferent că e cea din componența trupei, stilul abordat sau diferitele încercări ale vieții, a produs maturizarea trupei.

 

Am observat o tendință de eliberare în majoritatea pieselor, piese care exprimă detașarea de trecut și care deschid noi perspective.

Piesele lente nu au fost uitate în schimb au fost reduse la cifra 2, este vorba de “Lost in Paradise” și “Swimming Home”, cât despre cea din urmă, doar laude, e una dintre preferatele mele. Altă melodie catchy este și “Oceans”, poate doar mi se pare, dar tobele și chitara sună cel mai bine împreună în melodia asta.

 

Desigur, am vorbit doar despre melodiile care atrag atenția la o primă audiție, însă asta nu înseamnă că celelalte nu sunt bune, până la urmă gusturile nu se discută. Aș putea spune că deși venit după o lungă perioadă de inactivitate, acest album aduce cu sine maturizarea trupei și un nou stil, care se potriveste mai bine trupei, asa ca nu mai rămâne decât să ascultați și voi albumul și să dați verdictul.

 

sursa foto : RoadRunnerRecords

Te-a umezit postul? Dă un share mic!

Comments 1

  • “Am observat o tendință de eliberare în majoritatea pieselor, piese care exprimă detașarea de trecut și care deschid noi perspective.” sunt total de acord, si eu m-am gandit la acelasi lucru. In special What you Want e un fel de detasare de sentimentele si trairile din albumele precedente, si de aici reiese clar evolutia si maturizarea lor.
    Da, si eu am inceput sa ascult rock tot cu Evanescence, si sunt incantat de toate piesele albumului 🙂

Leave a Reply

%d bloggers like this: