Prima mea deplasare…

Aseară am fost la Zalău în deplasare cu echipa Universității. E curios cum sunt puțin din toate, nimic bun, doar bucăți de om și personalitate. Astă-toamnă m-am reîndrăgostit, de data asta iremediabil, de handbal, s-a întâmplat să mă lovească la meciu cu Gyor pe care U Jolidon l-a jucat în Liga Campionilor, s-a întâmplat să-mi intre în sânge și să nu mă simt bine dacă ratez un meci de-al fetelor de acasă, însă acum am fost în deplasare. Prima mea deplasare._DSC0833

Mă întreb oare cum s-au simțit handbalistele, când, deși erau conduse cu 6 goluri, galeria cânta și era alături de ele? Galeria Universității a fost la fel de numeroasă, sau poate chiar în superioritate numerică față de cea a echipei gazdă. A fost frumos, deși nu cunoșteam pe nimeni din galerie am stat și eu în mijlocul lor și am scandat pentru U.

Că vrem, că nu vrem, zălăuanii au o altă cultură a handbalului, una superioară Universităţii, poate şi pentru că la noi istoria s-a scris mai recent, nu avem experiența anilor, cultura publicului care gustă handbal. Noi suntem o mare familie, cea numită “U”, o familie ce acoperă multe sporturi, o familie unită, o familie ce “e cu U și de mere’ și de nu”. Și ăsta e un lucru mare.

Nu zic că n-avem și oameni care chiar știu și apreciază handbalul la adevărata lui valoare, însă aseară am văzut multe persoane care s-au deplasat la Zalău doar din dragoste pentru U ca simbol și nu neapărat că au ei super-cunoștințe în handbal. În ciuda acestui fapt, trebuie să recunosc că au fost fantastici de la început până la sfârșit, așa galerie mai rar. Respect!

N-o să comentez meciul pentru că poate nu sunt în măsură, dar…a fost atât de intens, dinamic, cu răsturnări de situație dramatice, un adevărat derby. La un moment dat fetele noastre au revenit de la 6 goluri diferență, s-au montat iar cu puțin noroc și fără gafele arbitrilor poate am fi câștigat, oricum nu dau vina pe cineva, vreau doar să felicit fetele pentru jocul foarte bun. Bravo fetelor, a meritat să nu mă duc la examenul de la modulul pedagogic ca să vin să vă văd.

M-am întors acasă răgușită. Mulțumesc oamenilor buni care m-au luat cu ei la meci!

foto: Silviu Cristea

PS: nu sariti sa dati cu pietre in mine, a fost doar o constatare

Te-a umezit postul? Dă un share mic!

Leave a Reply

%d bloggers like this: