Pe Gyor n-o mai oprește nimeni

În seara asta am fost să văd ultimul meci din grupele Ligii Campionilor la handbal, Oltchim Râmnicu Vâlcea – Krim Mercator. Româncele aveau nevoie de o victorie la 5 goluri diferență pentru a câștiga primul loc în grupă, loc ce cumpăra o semifinală, teoretic, mai ușoră cu Larvik. Din păcate așteptările n-au fost îndeplinite, Oltchim învingând doar la 3 goluri diferență, 23 – 20. U-Jolidon Gyor

Terminând pe locul 2 în grupă, Oltchim va întâlni în dubla manșă a semifinalelor titrata echipă maghiară, Gyori ETO. Vom avea parte o semifinală dificilă, în timp ce româncele au început grupa principală cu 2 înfrângeri, unguroancele au reușit o performanță de invidiat, 12 victorii din 12 posibile în actuala ediție a Ligii Campionilor la handbal.

Am văzut pe viu echipa Gyor-ului în actuala ediție de Ligă și trebuie să recunosc, cu riscul de a fi considerată cârcotașă/anti-româncă/trădătoare, vâlcencele au nevoie de o minune ca să meargă în finală. Despre meciul cu Gyor am scris aici.

E bine să speri, dar ca românul nu-i niciunu’, mereu între două extreme, când pierde își înjură echipa și critică tot, când câștigă se supraevaluează și își face speranțe deșarte. În perioada asta e la modă să spui că Oltchimul bate Gyorul în semifinale, că ai argumente, că nu, dacă ești român e musai să spui asta. Ceva sau cineva nu te lasă să judeci și să apreciezi corect statisticile și tot ceea ce se întâmplă în teren. Mă amuză dar în același timp mă enervează ipocrizia asta, acum se dau toți mari români dar după cele 2 înfrângeri consecutive ale Oltchimului unde erau?

Gyor o să joace finala, vă spun eu!

foto: Silviu Cristea

Te-a umezit postul? Dă un share mic!

Leave a Reply

%d bloggers like this: