Pe bicicletă de la 3 ani

Merg pe bicicletă de la 3 ani. Am început pe o bicicletă ce avea roțile din cauciuc, fără cameră, scutura ca naiba, îi sărea mereu lanțul și eram nevoită s-o întorc cu roțile-n sus de fiecare dată. La 4 ani am primit un Pegas, abia la 5 ani am reușit să merg bine pe el. Atât de bine încât tata, pe vremea aia tânăr și în putere, mă lua cu el în vizită la rudele nostre de lângă Reghin. Făceam 13 km pe Pegas, cu un tată ce mă urma din spate și îmi zicea ce înseamnă fiecare semn de circulație pe lângă care treceam.

 

La 6 ani am căzut cu obrazul stâng în ghidonul de la bicicletă. Eram la bunica, era vară și eu alergam spre magazia unde se afla bunicul, doar că m-am împiedicat și am căzut. Am fost la spital pentru alte investigații, ghidonul îmi străpunsese pielea foarte aproape de ochi, astfel că întreaga parte stângă mi s-a umflat. Am avut noroc că nu mi-a atins ochiul, însă cicatricea a rămas până în ziua de azi.

 

Pe clasa a V-a am fost cooptată în echipa școlii la biciclete, nu mai știu exact cum îi spunea, știu că aveam de trecut 3 probe, de depanare, proba în poligon și proba teoretică. Știu că la fazele zonale ale competiției mergeam cu mountain bike-ul vecinului, pentru că mi-era cam rușine cu Pegasul meu…atunci era la modă să ai mountain bike. Pe clasa a VI-a am luat locul 4 pe oraș la concursul de biciclete, eram tare mândră.

 

La 14 ani am primit o semi-cursieră roz. Bicicleta aia mergea atât de bine…din păcate a ars într-un incendiu ce a cuprins magazia în care era depozitată. După ce mi-am văzut bicicleta făcută scrum, am renunțat să mai merg pe bicicletă, la școală mergeam cu autobusul, de plimbat mă plimbam pe jos.

 

Întoarcerea la origini s-a întâmplat abia când m-am mutat în Cluj-Napoca, troleul nu era destul de rapid pentru mine, pierdeam mult timp la semafor și aveam de mers 6 stații. Așa că în primul an la facultate mi-am luat bicicletă. Nu era vorba de un Pegas, ci de o bicicletă veche de proveniență nemțească.

 

Cu această postare particip la concursul organizat de Blogal Initiative și Ciclism Sibiu.

 

PS: e mai bine așa, cu capul decupat

Te-a umezit postul? Dă un share mic!

Leave a Reply

%d bloggers like this: