Orase si oportunitati

Spuneam în postul precedent că e mai bine să alegi o universitate dintr-un oraș mare. De ce? Primul argument ține de infrastructura facultății, dacă e mai bună e normal să primească mai mulți bani și implicit să-și sporească performanțele academice.

 

Al doilea argument ține de oportunitățile pe care respectivul oraș ți le poate oferi atât în petrecerea timpului liber cât și în domeniu profesional reprezentat prin stagii de practică, locuri de muncă și tot felul de activități culturale la cel mai înalt nivel. Dacă studiam în Târgu Mureș nu aș fi avut posibilitatea să scriu pentru iconcert.ro și nici s-o fi văzut azi pe Ana Blandiana la Simpozionul Național de Jurnalism.

 

Desigur, un oraș mai mare presupune și cheltuieli mai mari, dar până la urmă investești în educația ta.

 

Mie personal, viața de student la jurnalism nu mi se pare chiar așa ușoară, termene limită, cursuri, ore exacte, lucrări de predat, știri de scris etc, însă îmi place la nebunie. Îmi place mediul și felul ăsta profesionist de scris, îmi plac conferințele de presă și orele pe care le pierd când mă documentez. Munca de jurnalist e foarte obositoare, nu vă imaginați că scrieți două cuvinte, prezentați o știre și hop a venit și plata, pot pune pariu că  un sfert(și poate chiar mai mulți) din cei de anul I la jurna(de la mine din facultă) nu vor ajunge să practice meseria asta după terminarea celor 3 ani .

 

Te-a umezit postul? Dă un share mic!

Comments 7

Leave a Reply

%d bloggers like this: