Obiceiuri de Craciun – gatitul

Pentru că m-am întors în localitatea natală cu ocazia sărbătorilor, am fost răsplătită cu cei x km pătrați arondați de curățenie, inclusiv în camera în care dorm o dată la o lună, două. Acuma nu că mă plâng, la sarmale m-a ajutat o mătușă, cozonaci aduce tata iar cu prăjiturile am făcut un “deal” cu o mătușă mai în vârstă.

 

Eu scap ușor, curățenie, bla bla…dar mă găndesc la femeile alea de la țară și nu numai, mai sunt alte tanti pe la oraș care încă sunt sclavele familiei, gătesc cât pentru o armată și fac curățenie non-stop, nu contează că porcul de bărbat a intrat încălțat pe covorul proaspăt periat și făcut frumos,ea nu crâcnește, nu contează că sus-numitul stă tolănit la TV în timp ce ea se chinuie cu un os de porc or mai știu eu ce, nu contează, femeia e sclava.

 

Nu zic că unele femei nu și-o merită, dar mă gândesc dacă ele au vreo satisfacție în toate astea, se simt ele mai bine când văd farfuria goală după o masă imbelșugată? Nah, acuma poate sunt eu prea comodă, poate sunt și prea leneșă sau doar emancipată, dar sunt curioasă să aflu ce motivație au aceste femei.

 

Fratemio se agită pe aici ca un pepsi să împodobească bradul, anul acesta natural, obținut pe pile :)))), iar eu mă gândesc la ce mă așteaptă după publicarea acestui post, evident, e vorba de curățenie, doar sunt femeie, nu? But it’s ok bă, it’s ok, la noapte mâncăm salată de boeuf!

Te-a umezit postul? Dă un share mic!

Comments 3

  • Un 9gager adevarat stie locul femeii in casa, bucataria, desigur :))

  • Eu cred ca pe femei le motiveaza competitia. Sa fim realiste, pe barbati ii intereseaza sa le fie cald si burta plina. In schimb, sarbatorile sunt pentru femei sansa de a arata care e cea mai buna gospodina, care face cele mai bune si mai multe prajituri si care termina mai repede cu curatenia. Totusi,lucrurile astea s-au cam terminat odata cu generatia parintilor nostri.

Leave a Reply

%d bloggers like this: