Komova merita aurul

Aseară am reușit performanța de a mă uita cap-coadă la concursul de individual compus la gimnastică fără să-mi deschid laptopul și să comentez pe twitter și facebook. M-am uitat cap-coadă și după ce m-am convins că fetele noastre nu mai au nici o șansă, mai exact după ce Sandra a scos 14 400 din bârnă, am început să mă bucur de finală, de spectacolul oferit. Pentru că până la urmă a fost un spectacol s-o vezi pe Komova luptându-se cot la cot cu Gabby Douglas, practic s-a reeditat finala pe echipe.

Trebuie să recunosc, nu-i prea înghit pe ruși, nu știu de ce dar nu-mi plac, în schimb în această finală de individual compus am ținut cu Komova și nu pentru că aveam ceva cu Gabby Douglas, reprezentanta Statelor Unite, ci pentru că am văzut la Komova privirea aia, privirea de om puternic, stăpân pe sine. Am văzut-o concentrată, setată pe ce are de făcut, zâmbind de prea puține ori. A trecut prin multe fata asta, e al naibii de dură cu ea însăși și o respect pentru asta.

Am văzut cât de bine s-a descurcat la paralele, a avut a doua notă după exercițiul dumnezeiesc al Mustafinăi, am văzut cu câtă siguranță executa elementele, cum lucra fără rețineri, la liber. Și la bârnă și sărituri s-a descurcat bine, iar la sol a fost peste Douglas deși a primit notă mai mică, pur si simplu cred ca doar zâmbetul și melodia ritmată au făcut-o pe Gabby să ia notă mai mare, pentru că diagonalele rusoaicei au fost mult mai bune.

La bârnă a fost altceva, Komova a fost clar mai bună, un exercițiu bine făcut, sigur, și-a legat frumos elementele, însă tot americanca a avut nota mai umflată. E păcat că unele note au fost nejustificate, dar…. Din păcate săritura Amânar a făcut diferența, iar Gabby Douglas a câștigat titlul olimpic la individual compus în principal datorită ei. Komova a fost îndreptățită să plângă și să fie supărată că n-a luat aurul, îl merita și la fel ca și idolul ei, Svetlana Khorkina(care a ratat în 2004 la paralele și a pierdut titlul olimpic), a avut ghinion.

Din păcate ce-a fost la Sydney la individual compus e acum istorie, va mai trece mult timp până ce vom da campioni olimpici la gimnastică. Unii n-au talent dar au determinare, noi avem talent dar parcă n-avem motivație și ne conducem după zicala “e bine și așa”. Sandra nu m-a dezamăgit, e cea mai frumoasă gimnastă dar parcă nu văd dăruire în exercițiile ei. Vreau să o felicit pe Larisa, s-a descurcat bine la primul ei concurs la senioare și sper s-o văd și la Rio.

În imagine le aveți pe Victoria Komova(dreapta) și Aliya Mustafina(stânga) așteptând rezultatul la sol, ultimul aparat din concurs.

foto: http://www.examiner.com

Te-a umezit postul? Dă un share mic!

Comments 2

Leave a Reply

%d bloggers like this: