Failsziget (partea III)

Epidemia anulărilor în România

O fi criză, n-o fi criză, cert este că în România anului 2013 concertele se anulează pe bandă rulantă. Motivele sunt diverse, cele mai multe fiind aberante, însă am întâlnit și cazuri în care nu se putea imputa nimic nimănui, ăsta e un caz singular, cel al lui Arnej. La Rock The City nu s-a anulat ditamai headlinerul dar un nume destul de ok nu va mai veni săptămâna viitoare la București, e vorba de Spineshank. DSCF3237

Marea bubă a fost însă la Peninsula. De ce m-aș mai duce la acest festival din moment ce înainte cu 2 săptămâni organizatorii anunță că doi headlineri nu vor mai veni? Îmi anunți Kaiser Chiefs și DragonForce, îmi iau bilet mai repede ca să fie mai ieftin, tu faci tot felul de șmecherii ca mai apoi să servești publicului pastila cu “un partener nu și-a respectat prevederile contractuale” și pac fraiera de mine are bilet dar nu mai are trupe la care să vină.

Kaiser Chiefs, DragonForce, La Roux, Dirtyphonics, acestea sunt concertele anulate la Peninsula 2013. Fuckin’ 4(patru) nume anulate, ce festival care se respectă face asta? Sunt curioasă cine îi mai sponsorizează la anul, sunt curioasă ce sponsor își mai asociază numele cu ei. Faci bannere mari cat Casa de Cultură a Studenților, le postezi peste tot în oraș, faci afișe mari pe care pui trupe, “două la zece mii să meargă mai bine vânzarea, șăfule”, apoi vii și spui că din motive obiective 4 din cele mai importante nume de pe afișe nu vor mai veni. Well done, Peninsula!

Mai am obiceiul de a comenta despre line-up-uri, mai am obiceiul de a critica modul în care organizatorii se poartă cu publicul, cele mai multe răspunsuri la critici sunt pe filiera “dacă nu îți convine nu îți lua bilet”. Uite că anul ăsta așa am făcut, nu mi-am luat bilet, e un line-up jalnic cu trupe triste. Peninsula 2013 pas.

Te-a umezit postul? Dă un share mic!

Leave a Reply

%d bloggers like this: