Failsziget (partea II)

De ce m-aș mai duce la Failsziget?

De ce m-aș mai duce la Peninsula având în vedere că s-a transformat într-un festival de drujbe și bumți-bumți? N-am nimic cu drujbele, dar festivalul ăsta a pornit ca fiind unul mai rockish, s-a consacrat ca fiind așa. Spune-mi un nume bun de anul ăsta! Hai că anul trecut am avut world-stageChildren of Bodom, The Straits, dar anul ăsta? Ska P? Sunt ok, dar au mai fost la Peninsula și în orice caz nu te poți prezenta cu o singură trupă.

Dacă am vorbit de rock am atins un punct sensibil, e momentul ca toți fanii și adulatorii Gambrinus să-mi sară în cap cu textul “e scena rock Gambrinus unde sunt multe trupe rock românești”.  N-am nimic cu Gambrinus, dar mă scuzați, trupele alea le văd mereu. Luna Amară au aproape același show de un an, la fel și Grimus. Nu mă interesează așa-zisele trupe românești de underground pentru că le văd mereu în turnee prin țară.

Ok, nu mai vorbim de rock, vorbim de alte muzici, îmi ziceți voi un nume ok? Bine, Paul Kalkbrenner. Altul? Pauză, lipsă, dinte, gaură. Vine NOHA cu “Tu Cafe” și gata festivalul. Șuie Paparude, Vița de Vie, Zdob și Zdub(știu că nu cântă anul acesta), nu zic că nu sunt trupe bune, nu zic că nu cântă bine, zic doar că îi vezi mereu peste tot și de ceva timp nu mai scot nimic. Păi vine Adi Despot, îmi trântește un “Basul și cu toba mare” și toată lumea e în delir.

Te rog frumos, nu-mi spune că nu mergi la un festival doar pentru muzică, în principiu mergi, că dacă nu vin trupe ok sunt foarte sigură că nu dai tu 200 lei doar ca sa mergi la cortul Zona Intimă sau să primești prezervative gratis de la Durex. La fel de sigură sunt că nu îți dai bursa/alocația/salariul pentru a te da cu bicicleta/trotineta/trambulina/giroscopu/puii mei pe bani la un festival cu trupe nașpa.

Poate te interesează să citești și ce am scris ieri despre Peninsula decăzută, Failsziget(partea I).

Te-a umezit postul? Dă un share mic!

Leave a Reply

%d bloggers like this: