Failsziget (partea I)

Failsziget sau de ce nu mă mai duc eu la festivaluri care își bat joc de vizitatori. Peninsula a fost festivalul meu de suflet, era aproape de mine, era organizat decent, aducea trupe bunicele. N-am crezut că o să apuc să văd Peninsula/Felsziget întrecută de B’estfest, dar uite că s-a întâmplat asta în anul lui 2013.

Ca formă de solidaritate cu peninsularii adevărați ce se simt jigniți de turnura pe care au luat-o lucrurile la Peninsula 2013, am ales să renunț la acreditarea la cea de-a XI-a ediție a festivalului. Nu aș fi putut ilustra festivalul cu obiectivitate având în vedere modul în care fanii au fost tratați. Ca metodă de protest am ales să nu cumpăr un bilet la un festival cu artiști de scene secundare.

De ce secundare? Pentru că artiștii și inclusiv headlinerii Peninsulei cântă la festivalurile din Europa doar pe scenele secundare. Peninsula are pretenția de a fi considerat festival internațional? De ce? Că vin oamenii din secuime?(vă rog să nu vă simțiți jigniți) Dacă aveți pretenția de a fi festival internațional  de ce nu aduceți nume pe măsură? Ridicați prețurile biletelor și aduceți artiști adevărați, nu de 4 ori NOHA la Peninsula. Să nu vă fie teamă că rămâneți cu biletele nevândute, lumea vine la calitate, în cel mai rău caz n-o să vă mai vină minorii.

Măi oameni de mergeți la festivaluri, încetați să vă mai mulțumiți cu trupe de “merge și așa”. Unde “merge și așa”, nu merge. Sunteți cetățeni europeni, sunteți în anul 2013, nu vă mai multumiți cu festivaluri organizate prost, cu artiști de mâna a doua, încurajați doar mediocritatea.

Te-a umezit postul? Dă un share mic!

Leave a Reply

%d bloggers like this: