Exodul promotiilor

A început exodul promoțiilor de sfârșit de clasa a XII-a. Nu știu ce proporții are acest fenomen în țară, dar pot spune cu mâna pe inimă, că pentru mine este o corvoadă, atât scrisul lor cât și împărțitul . Și pentru cei ce nu știu ce e aceea o promoție de-a 12-a, o să mă explic.

 

Se numește promoție de-a 12-a, acea bucată de carton, desenată frumos, stilizată, cu numele tuturor elevilor dintr-o anumită clasă și numele tuturor profesorilor care au predat la clasa respectivă . Acea bucată de carton se va multiplica și se va împărții tuturor rudelor și prietenilor unui elev din clasa respectivă.

 

Așa, acum că am explicat ce e aceea o promoție, să disecam broasca,ca la ora de biologie. O promoție trebuie să conțina școala și clasa, numele elevilor și al profesorilor, plus un motto, care trebuie să fie foarte filosofic. La toate astea se mai adaugă și o dedicație .

Ce-am  făcut eu tot weekendul?Am împărțit promoții, și a fost teribil, nu-mi văd atâtea neamuri într-un an, și uite că le-am văzut într-un weekend. Promoțiile erau lucruri de care m-aș fi putut lipsi, adică am dat 52 lei pe promoții, plus 70 ron pe multiplicarea pozelor plus 15 lei pe plicurile în care vin puse promoțiile ca să ce? Nu le văd rostul, dar în fine, ălora care o să le dau promoții, și vreți să veniți la festivitate (nu vă obligă nimeni) nu-mi aduceți flori, nici să nu vă gândiți la trandafiri că nu-mi plac deloc, mai bine v-ați înarma cu un zâmbet larg și cu o îmbrățișare călduroasă, chiar ajută .

 

Și cum weekendul nu s-a terminat și cum și duminica e o zi, și azi trebuie să împart promoții, din păcate tata e la servici și dacă ieri foloseam mașina , azi voi fi nevoită să împrumut o bicicletă ca să merg undeva în vecinătate (adică vreo 3 km:)) ) cu o amărâtă de promoție .

 

PS : noi am fost clasă de engleză și avem un singur motto și ăla bineînțeles pe engleză, iar tata e ofensat rău pe tema asta :)))

Te-a umezit postul? Dă un share mic!

Comments 11

 • si eu cand am terminat eram asa de lazy cu impartitul promotiilor.

 • Dacă faci masă după ce termini a 12-a, vei înțelege scopul plicurilor date.

 • Dai plicuri ca să primești plicuri înapoi 😉

 • I still feel that the English quote is absolutely wonderful! Translate it for your father!

 • Cum alta treaba n-am, ma bag si eu in seama. Deci, promotia e acea chestie pe care fiecare generatie o creeaza, o multiplica si o distribuie din diverse motive:
  1. ca sa te simti important ca ai terminat ce altii inca mai au de facut, daca dai promotia unuia mai mic decat tine.
  2. ca sa vada si matusa din bobohalma ca ai crescut cat timp nu te-ai intalnit cu ea.
  3. ca sa primesti plicul la masa de dupa… festivitate.
  4. ca asa au facut si cei dinaintea ta, si de ce ai fi tu mai cu mot.
  5. doar cateva le dai pentru ca chiar conteaza oamenii carora le oferi, si nu vrei sa treaca momentul important pentru tine fara ca ei sa fie parte din el.
  6. si in final, pentru ca peste cativa ani cand mai vezi vreuna ratacita, iti amintesti nostalgic cat de mic si prost ai putut fi. Dar macar te simteai important.

 • termin si eu anul acesta clasa a12a:D am vazut promotia voastra si mi`a placut foarte mult:D mi`ai putea spune si mie unde le`ati facut?

 • is din targu mures:) cunosc reghin`u cat de cat;)) nu mai stii la ce pret le`au facut?

Leave a Reply

%d bloggers like this: