Despre Ziua Nationala a Romaniei

Nu am nici un fel de părere despre Ziua Națională, însă e ciudat cum ajungem să ne lăudăm țara doar e 1 decembrie, în restul anului blamând-o la greu. Am intrat azi pe facebook și ce să văd? Un cârnaț lung de urări de “la mulți ani România” și alte enșpe mii de linkuri către cântecele patriotice de pe youtube, bizar e că în celelalte zile ale anului alegem să scoatem în față cât de prost o ducem noi, ce nașpa e să trăiești în România și ce măgării mai fac românii plecați în străinătate.

 

Am deschis în dimineața asta televizorul și iar ce să văd? O grămadă de “la mulți ani”-uri și o grămadă de știri și reportaje despre românii care au realizat ceva, însă nici o știre de actualitate. De 1 decembrie nu sunt știri despre omoruri, accidente, morți, de 1 decembrie totul e perfect. Mie mi-ar place să fie Ziua Națională a României în fiecare zi, ce frumos ar fi fără crime, accidente rutiere, certuri între politicieni și instantaneu am ajunge si cea mai faină țară din lume. Sloganul ei ar fi : “Haideți în România! Aici nu se întâmplă nimic, aici nimeni nu moare.”

 

“Ție îți place de tine?” asta e replica pe care o folosesc când vreau să atrag atenția că cineva a procedat greșit. Și spun : “Vouă vă place de voi?” când înjurați și condamnați România deși sunteți români iar de Ziua Națională vă afișați mari patrioți, când așteptați să pice schimbarea dar voi nu faceți nimic în privința asta, când plecați afară și faceți tot felul de șmecherii, așa, ca să arătați tuturor prostia voastră?

 

Eu n-am să fac nici o urare nimănui de 1 decembrie, eu n-am să flutur streagul de 1 decembrie și nici n-am să pun linkuri la cântece patriotice pentru că dragostea față de România există fără astfel de șarade. Să vă zic o întâmplare, știu că pot părea ipocrită dar… eram vara trecută în Carpați cu un grup de studenți, încercam și noi să cucerim Vf. Pietrosul Călimanului. După o urcare istovitoare(cel puțin pentru mine) de 5 ore, am reușit să zăresc legat de o cruce un tricolor ce flutura falnic pe vârf. Jur, moment mai reconfortant ca ăla nu am mai întâlnit, mai ales după un drum lung prin jnepeniș stânci și alte minunății. Atunci am simțit că aparțin acestei țări. De atunci iau tricolorul oriunde mă duc, bine, acum sunt acasă și nu l-am adus, dar el stă frumusel deasupra patului meu din cămin iar când plec pe la vreun festival sau prin alte locuri străine, mă însoțește.

 

Aveți grijă de voi!

Te-a umezit postul? Dă un share mic!

Comments 4

 • Like. Sunt perfect de acord cu tine. Toată lumea urează ”La mulți ani” și își pune la avatar tricolorul. Un bărbat de la blocul de peste drum a scos steagul afară. Iese la fiecare 10 minute să-l aranjeze. Chiar le-am zis colegelor că ar fi frumos dacă l-ar ține acolo tot anul.
  Cred că cel mai frumos moment cu tricolorul pe care mi-l amintesc e podiumul de la individual compus la gimnastică la Jocurile Olimpice din 2000 de la Sydney cu toate cele 3 trepte ocupate de românce. (Păcat că i-a fost luată medalia Andreei Răducan ulterior.)
  Eu am ales să serbez altfel 1 decembrie. Știu că de obicei nu ascult muzică românească. Am doar câteva piese preferate. Azi m-am apucat să ascult hit-urile de acum 5-10-15 ani. Mâine sigur nu voi mai asculta toate piesele de azi, dar vor rămâne acele 20 de piese care chiar înseamnă ceva pentru mine.
  Cea mai neașteptată surpriză (cam foarte pleonasctic, dar n-am inspirație) de azi a fost post-ul de pe pagina de Facebook a celor de la Liverpool. Special pentru români cu ocazia acestei zile.
  Oricum, mâine vor recupera știrile de ieri și azi despre crime/omoruri/violuri/accidente.
  Te las. Distracție plăcută acasă! Ne vedem luni 🙂

 • Deci…vreau sa zic ca as fi fost total de acord cu tine daca nu mergeam si sarbatoream si eu Ziua Nationala a Romaniei asa cum se cuvine.Sincer eu ma bucur ca macar in zi de sarbatoare nu ne arata mizeriile din tara, ca ne ajunge zi de zi cand nu vedem altceva la televizor si se uita cam des de oamenii care merita, asa ca macar azi….si vreau sa spun ca am fost foarte impresionata de un spectacol in Reghin, care chiar a meritat si sunt mandra ca am avut ocazia sa sarbatoresc ziua aceasta(cred ca e primul an cand o fac)…apropo, sper ca ne vedem!!!

  • E ok sa sarbatoresti, insa nu mai e ok cand lauzi intr-o zi tara si apoi blamezi Romania si romanii tot restul anului.

Leave a Reply

%d bloggers like this: