Despre BAC – Update

Mai am 4/7 examene. Azi l-am dat pe cel la competențe digitale la care n-a fost mare stres, am fost destul de degajată pentru că în timpul anului am făcut la subiecte de competențe de mi-au ieșit pe nas. Am scârțâit puțin la Excel și la Access dar până la urma a fost ok, subiecte nu foarte ușoare dar nici excesiv de grele, sper să iau 100/100 puncte, ce naiba, doar n-am făcut degeaba variante tot anul.

 

Oricum nu asta e cea mai importanta grijă, cea mai arzătoare problemă e aceea a memorării comentariilor la română și cea de memorare a anilor la istorie, de anul ăsta vor fi camere, și nu e nici o păcăleală, școala chiar achiziționează camere de luat vederi. Se zvonea că vor fi camere doar la Gr. Sc . Petru Maior, însă cineva din cadrul liceului nostru a confirmat faptul că se vor instala și la noi.

 

Într-un fel e bună măsura asta, în felul acesta cei care nu-s chiar stăpâni pe materie se cam lasă la fund, dar și așa, vor fi mulți aceia ce vor încerca să fenteze… Eu una nu știu ce să zic, mi-ar fi ciudă ca unul care nu a prea dat pe la școală și care deabia trecea clasa, să ia note mai mari,și eu care mi-am pierdut multe zile învățând și am fost tot timpul la școală, să iau note mai mici ca el, dar nah, mă gândesc că nici așa nu-i bine.

 

Nu știu ce vrea să obțină  cu asta ministrul, chiar își dorește o rată de promovare a examenului la nivel național mai mică de 50%? Camerele nu-s o soluție. Soluția ar fi să scoată examenul de Bacalaureat și să găsească altă metodă de evaluare a elevilor, că așa nu se mai poate. Am impresia că această schimbare va avea loc în 2015, sau mi se pare?

 

 

UPDATE : Si la competente digitale toata clasa a luat calificativul experimentat… eu am facut 99/100 puncte.

Te-a umezit postul? Dă un share mic!

Comments 4

  • si noua anul trecut ne zicea ca o sa ne puna camere…
    dar de unde are statul atatia bani de camere?:)))

  • si eu am auzit zilele astea ca vor pune camere de filmat la Petru Maior…da pe naiba, astia n-au bani sa plateasca lumina pe holuri sau sa faca ceva cu baile. Mai au mult de parcurs pana la camere…daca le plateste statu’ sau sponsorizarile aia e alta treaba.

  • Da, intr-un fel ai dreptate cu cei care chiulesc de la scoala un an intreg dar bacul il trec fara probleme… defapt lol, si eu am fost unu din copiii aceia.

Leave a Reply

%d bloggers like this: