De ce nu functionează stalpii de pe Piezisa?

Reprezentanţii studenţilor din universităţile clujene s-au întâlnit în septembrie cu Emil Boc să mai povestească câte ceva. Pe 25 septembrie anul acesta site-ul Consiliului Studenţilor din UBB anunţa printr-un post o victorie impotriva sistemului prin 3 puncte dintre care 2 majore. Reprezentanţii noştri, dragii de ei, au reuşit să smulgă din ghearele birocraţilor 2 linii gratis pe RATUC pentru studenţii de la buget, montarea unor stâlpi de restricţie a accesului pe str. Piezişă şi implementarea de la 1 ianuarie a unui sistem transparent de decontare a abonamentelor.

Mark Adrian Torok, Prefectul Studenţilor din UBB, a propus  înlocuirea stâlpilor retractabili de pe Piezişă. Cererea lui a fost acceptată. Foarte Bine! Stâlpii vechi erau stricaţi şi de mai bine de un an maşinile sufocau îngustra stradă din Haşdeu. S-a promis că Piezişa va fi stradă fără maşini!

20131110_111945

Nici nu ştiu de ce vorbesc la timpul trecut când situaţia e la fel şi acum, 12 noiembrie, după o lună şi jumătate de la luarea deciziei. Stâlpii s-au schimbat însă nu funcţionează, sunt coborâţi şi Dumnezeu cu mila! Strada Piezişă e în fiecare seară plină de studenţi/foşti studenţi/baştani/leneşi/cocalari ce îşi parchează Bmw-urile şi Audi-urile cât mai aproape de cârciuma în care beau.

Locuiesc în Haşdeu şi m-am săturat ca de mai bine de 1 an să nu am loc să trec de maşini pe Piezişă, m-am săturat să fiu claxonată mereu ca să mă dau la o parte pe o stradă unde dacă merg 4 persoane în paralel nu mai poti trece. M-am săturat să înjur printre dinţi si să nu pot circula fără ca să feresc ceva.

Dansul ăsta cu birocraţii e format dintr-un pas înainte şi 2 înapoi, Piezişa-i plină de maşini, studentii de la UTCN şi UMF au fost nevoiţi să-şi plătească cele două linii gratuite pentru că acordul cu RATUC-ul a fost făcut pe 1 lună. Între timp Neag a declarat ca cele 2 instituţii şi-au prelungit acordul până în 22 decembrie. De voie-nevoie dansam!

UPDATE: Se pare ca stalpii functioneaza de ieri, 11 noiembrie. Imi asum eroarea.

Te-a umezit postul? Dă un share mic!

Leave a Reply

%d bloggers like this: