…dacă aș fi pe clasa a IX-a

N-am stat niciodată să mă gândesc ce-aș schimba dacă aș fi din nou pe clasa a IX-a, asta și poate pentru că n-a trecut așa mult timp de atunci, sunt abia în primul an de facultate. Leapșa am primit-o de la Teodora Neagu …nu i-am raspuns pe moment, sunt multe lucruri tragice în viața mea ce se leagă de perioada clasei a IX-a însă m-am hotărât să încerc, poate găsesc ceva ce-aș vrea să schimb.

 

1. Blog – mi-ar fi plăcut să am un blog mai devreme, poate chiar din clasa a IX-a, aș fi ținut evidența și aș fi avut de ce să râd, la ce texte aberante aș fi putut debita pe a IX-a. De scris pe blog scriu doar de pe clasa a XI-a, desigur, lucrurile s-au mai îmbunătățit de atunci dar nu mi-ar fi stricat un blog chiar din 2007, anul în care am început liceul. Oare la ce nivel ajungeam dacă aveam blog pe clasa a IX-a?

 

2. Note – am avut mult de furcă anul acesta cu notele și media de admitere la facultate, de aceea, daca aș fi acum în clasa a IX-a aș învăța mai bine. Trebuie să recunosc că pe vremea aceea nu mă gândeam eu foarte mult la facultate și nu-mi prea păsa de note, dar la final s-a dovedit că o notă știrbită la o materie ușoară poate face diferența.

 

3. Citit – dacă aș fi acum pe laca a IX-a aș citi mai mult, se simte atât de tare lipsa timpului pentru așa ceva încât mi-e chiar ciudă pe mine că pe clasa a IX-a nu citeam așa mult pe cât ar fi trebuit. Dacă o făceam, acum aveam o viață mai ușoară și poate chiar aș fi scăpat de modul random în care îmi expun ideile.

 

4. Prieteni – prietenii pe care mi i-am făcut printre profii din liceu pe clasa a XI-a aș dori să-i fi făcut în a IX-a, poate aș fi trecut mai ușor peste chestiile dificile din acea perioadă.

 

Cam astea ar fi lucrurile pe care le-aș fi făcut altfel dacă eram din nou pe clasa a IX-a, se poate să mai fie și altele dar nu-mi vin acum în minte. Leapșa merge mai departe spre Iulia , Călin și Leneșu dacă vor și au timp.

Nu uita să respecți câteva lucruri daca scrii despre acest subiect:

  • scrie minim 3 lucruri pe care tu le-ai fi început din clasa a 9-a specificând şi cum anume te-ar fi ajutat
  • transmite leapşa mai departe la minim 3 prieteni, maxim 5
  • scrie astfel încât să generezi comentarii, vrem să pornim o discuţie constructivă
  • nu trebuie să scrii prea mult, însă nu trata leapşa superficial (un 400-500 de cuvinte e foarte bine)
  • preia şi regulamentul în articol ca să ştie lumea ce trebuie să facă
  • răspândeşte mesajul prin social media, însă fără a spama, vrem doar să ştie lumea de ea

 

foto: diylol.com

Te-a umezit postul? Dă un share mic!

Leave a Reply

%d bloggers like this: