Cum alegi facultatea

Când îți alegi universitatea, nu  te lăsa intimidat de un orașul în care aceasta se află, țintește cât mai sus, dacă îți permit notele și finanțele, aplică pentru internațional, dacă nu, poți începe cu capitala țării. Dacă dintr-un motiv sau altul, nu poți nici aici, nu te limita la cea mai apropiată universitate de casa ta, regula nu e valabilă când stai în Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și eventual Craiova. Însă și regulile sunt făcute să fie încălcate, așa că sfatul meu e să pleci cât mai departe și să îți alegi o universitatea unde chiar se face treabă chiar dacă e la 500km depărtare, asta bineînțeles dacă nu vrei să faci o facultate doar de formă.

 

Privitor la situația mea, studiez în Cluj Napoca dar aș fi vrut Bucureștiul…n-am ajuns să studiez acolo pentru că nu m-am simțit pregătită pentru admitere, deși se spune că dacă reușești acolo, reușești oriunde, n-am făcut acest pas, plus că financiar nu îmi permiteam. Nici Clujul nu se lasă mai prejos în privința cheltuielilor, dar…e altceva.

 

Stai și pune-ți întrebări. Stai singur și gândeștete ce ai vrea să faci, pentru că înveți 3 ani ca să trăiești o viață întreagă. Desigur, îți poți schimba oricând meseria dar primii ani zboară așa repede și parcă pe la 35 – 40 ani nu-ți mai arde să te apuci de altceva. Aici vorbesc de parcă aș fi cu 15 ani mai în vârstă.

 

Documentează-te despre ceea ce vrei să faci, universitățile care îți oferă studii în domeniul respectiv, interesează-te de proiectele desfășurate în trecut în facultatea respectivă, intră pe forumuri, vezi ce spun foștii studenți, dă un search după profesori. Alege să faci ceva din plăcere, nu pentru bani pentru că satisfacțiile nu vor fi la fel.

 

Spui că nu îți place nimic și că nu știi ce să faci. Trebuie să îți placă ceva, ești ființă socială și nu are cum să nu te atragă ceva. Las postul ăsta în aer pentru că e și primul post scris de la facultă și mă grăbesc la un curs. Văd cum devin tot mai plictisitoare, dar măcar scriu ce simt .

Te-a umezit postul? Dă un share mic!

Leave a Reply

%d bloggers like this: