Cum a fost la Artmania – ziua II

Ziua de sâmbătă a adus-o pe Mădălina Țigu alături de mine și Alin Gliga în campingul de la Sibiu Arena, norocoasa care mi-a luat biletul de concert din ziua a II-a. Sâmbătă am vrut să mergem și noi la meet and greet la Sonata Arctica, însă surpriză, la ora anunțată (17 30), nu mai era nimeni în Habitus(locul unde s-a ținut).Am intrat cu 1 oră și jumătate mai repede decât era stabilit în program, și în ciuda faptului că am stat la coada la intrare, nu am prins loc gard, era bătaie mare pe Sonata Arctica, no. Din păcate am nimerit în spatele unui cuplu care împreuna aveau în înalțime aproape 4 metri, așa că, eu cel puțin, n-am avut nici o șansă să văd ceva la scenă.

 

Seara a început cu Republica, o trupă aterizată aiurea la festival, muzica lor nu prea avea legătură cu tematica festivalului, dar ce-au zis organizatorii, ‘oricum nu mai avem bani, hai să-i aducem pe ăștia’. O parte din spectatori mai că nu huiduiau, însă făceau semne să plece, o altă parte a spectatorilor încercau un dans, niște scheme…sarcastic. Unica melodie cunoscută din repertoriul acestei trupe este “Ready to go”…știți voi melodia aia.

 

Au plecat cei de la Republica și deja publicul fremăta, urmau cei de la Sonata. Din păcate, datorită poziționării mele extrem de proaste, în spatele a doi tipi de 1 93 respectiv 185, nu m-am putut bucura prea tare de concertul Sonata Arctica, dar o să vă povestească Mădălina Țigu într-un guest post.

 

Și finally, festivalul Artmania de anul acesta a fost închis de Lacuna Coil, trupa ale cărei melodii le cântam cu Coco pe străzi, noaptea, plimbări lungi, etc. Lacuna Coil au făcut un spectacol de zile mari, așa cum ar trebui să facă un headliner, un spectacol plin de energie, voie bună și jocuri cu publicul. Și încă ceva, cât de bine poate să arate  Cristina Scabbia, ‘ai de capu’ meu…la un moment dat m-am trezit că strig “I love you Cristina”. Când am auzit primele acorduri de la “Survive” am crezut că pic acolo….nu mă așteptam s-o cânte, de atunci nu mai țin foarte bine minte ce s-a întâmplat, știu că au închis cu “Our truth” . Ce-a fost inedit la concertul ăsta? Cristina și-a făcut apariția pe scenă pe un Harley și faptul că a încercat să cânte Lady Gaga, a amuzat publicul. Cred ca la Lacuna am sărit și dat din cap cel mai mult, mi-au plăcut al naibii, nu am poze prea clare că nah, săpuniera nu poate.

 

Mâine dacă am timp o să scriu despre organizarea care a lăsat mult de dorit, vineri am sala la școala de șoferi așa că tre să trag tare, până mâine vă las cu Lacuna.

 

 

PS : eu eram chiar drept cu tipul care filma, fluturam un steag, ma rog

Te-a umezit postul? Dă un share mic!

Comments 8

  • Mai multi s-au plans de organizarea evenimentelor. Nu doar Artmania. Se pare ca pe la noi exista o lipsa de organizatori de profesie. Cred ca nu este de ajuns sa inghesui in cateva zile zeci de formatii si sa spui ca ti-a iesit festivalul 🙂

  • imi place critica adusa celor de le republica:> eu una am crezut ca mor cand i-am auzit,si urechiile mele saracele[too much electro,fiind si la gard face 2 face cu boxa:-j] si dadadada:d LACUNA COIL the best show ever:d cred ca in tot timpul concertul daca am stat max 1min sa-mi trag suflarea fiindca nu ma puteam abtine sa stau locului si sa nu cant,tip,sar,headbang8-< ii ador pe LACUNA COIL si mai mult decat inaite<3<3 btw,trebuie sa iti trimit pozele de la bon jovi,sunt chiar reusite:d

    • Wow, am uitat de pozele de la Bon Jovi, a bucur ca a iesit cat de cat ceva….Sper sa mai apuc sa vad Lacuna Coil inca o data…

  • si eu sper,la anul ar fi genial8-<
    si singurul lucru pe care il regret e ca nu am facut un banner:-< deci vreau sa ma revansez la urmatorul concert:d
    de asemenea vreau sa flutur drapelul[m-a apucat o stare de nationalism in ultima vreme:-j]dar vine peninsula:d

  • fain,fain:d eu deja sunt satula sa vad la noi la concerte steagul unguresc sau bulgaresc:-j

Leave a Reply

%d bloggers like this: