Concerte suprapuse. Jenant

Mă pregătesc de culcare, însă sunt supărată. Acesta este unul din momentele în care detest că locuiesc în această ţară. Ca să n-o mai lungesc, am să vă zic din capul locului care e problema, noi, ca români, suntem altfel decât ceilalți europeni, și de ce zic asta? Pe lângă clasicele și mediatizatele probleme de zi cu zi gen taxe, autostrăzi canci, Moni, Iri plm, se mai întâmplă să avem printre cei mai proști organizatori de evenimente, și aici mă refer strict la partea de concerte/fest-uri.

 

Avem în noi spiritul  “ne uităm în ograda vecinului și  punem bețe în roate”, și din povestea asta iese în dezavantaj, bineînțeles, amatorul de concerte. Astfel, programăm concertele cum ne taie capul, așa ,să fie, fără  să ținem cont de celelalte evenimente care se desfășoară în țară. În felul ăsta apar situații absurde, în care două concerte sunt programate în aceiași dată și la care poate ai vrea să mergi, doar că, logic,  nu poți sa fii prezent la amandoua.

 

Și exemple sunt destule. În 2010, într-un weekend au fost 4 evenimente muzicale la care aș fi vrut să ajung însă proasta organizare m-a făcut să iau parte doar la 1. Era weekendul cu Artmania la Sibiu, Iron Maiden la Cluj, Haggard la Bistrița și FânFest la Roșia Montană. În mod normal te bazezi pe ceea ce îți place mai mult, însă când sunt doi artiști importanți pe care ai vrea să-i vezi dar nu poți din cauza unor imbecili, e chiar frustrant.

 

Cel de-al doilea exemplu cred că îl știți toți. E vorba de Bestfest și Rock the City la București. Asta a fost cea mai mare absurditate din partea organizatorilor celor două evenimente. Jenant.

E deja literă de lege că în al doilea weekend din luna august, la Sibiu e Artmania, ca ce chestie vi tu și organizezi concert Deftones la București când în aceiași seară, la Sibiu, cântă Sonata Arctica și Lacuna Coil?

 

Desigur, exemplele ar putea continua, însă nu știu dacă mai au rost. Ați prins idea. Ce-ar fi dacă de la anu’ începem și noi nu doar să facem evenimente,  ci să ne mai și orientăm în timp și spațiu. La alții se poate, la noi de ce nu?

Te-a umezit postul? Dă un share mic!

Comments 3

  • pai sunt idioti ca in primul rand se incurca unii pe altii si in loc sa castige toti pierd toti

  • In weekend’u in care eram la ARTmania, in tara mai aveau loc 4 festivaluri la care mi-ar fi placut sa merg. Nu cred ca as fi ajuns la toate nici daca erau la 2 saptamani unul de celalalt, dar totusi. E o prostie.

  • la mine in ploiesti, de zilele orasului au fost 6 scene amenajate, 6 concerte, trebuia sa fii zeu sa fi putut sa ajungi la toate 🙂

Leave a Reply

%d bloggers like this: