Ce au în comun Al. Lăpușneanu și Traian Băsescu

Ușor, ușor am început să facem valuri și noi cu „Revoluția din Ianuarie”, mai un articol în presa străină, mai o felicitare din partea grupării Anonymous, dar valurile astea în ce se vor transforma?

 

Totul a început spontan, la Târgu-Mureș, unde Raed Arafat a strâns undeva la 3 000 de susținători, însă  cu cât protestele se răspândeau mai rapid  în țară, cu atât oamenii uitau pentru ce protestează. După ce a obținut ce își dorea, retragerea Legii Sănătății și repunerea lui Raed Arafat în funcție, mulțimea s-a trezit că nu mai are pentru ce protesta.  Atunci  s-a trezit spiritul civic în români, când unul dintre ei s-a văzut strigând „Jos Guvernul”. Exact ca în prima noastră nuvelă istorică, „Alexandru Lăpușneanu”, când norodul nu știa pentru ce se adunase la palat, până ca unul să strige „Capul lui Moțoc vrem!”.

 

Așa și astăzi, vrem jos Guvernul, dar pentru ce? Ca să vină Băse  și să-l dea pe Boc mulțimii? Și apoi? Cine îi va turna otravă în pocal lui Băse Vodă, dar mai ales cine îl va forța să o bea? Crin? Ponta? Să fie ei Stroici și Spancioc ai vremurilor noastre? În nici un caz. Crin și Ponta sunt niște boieri mai năzdrăvani, cârtesc împotriva domnitorului pentru că îi roade invidia, n-au atâtea moșii ca boierii PDL-iști.

 

– asta doar o parte din materialul pentru Genuri Jurnalistice –

Te-a umezit postul? Dă un share mic!

Leave a Reply

%d bloggers like this: