Capac pe capac

Prima dată a fost cutia. Apoi a apărut și anunțul. Se întâmpla acum o lună, locuiam în căminul 4 din Hașdeu, un loc destul de ciudat dar nu mai dubios și urât ca și căminul 6. Cum ziceam, acum o lună am văzut prima dată cutia, unu, două capace în ea…wtf? Apoi a apărut și anunțul pe care în graba sau ignoranța mea n-am apucat să-l citesc până la capăt. Se colectau capace, de peturi, de cutii de lapte, de bidoane de 5 litri, de toate, nu știam exact pentru ce dar important era că se colectau, ete ecologie. Am ajuns apoi să aflu că era mai mult decât ecologie. 1001753_585532431469596_761334383_n

Am ajuns să întâlnesc cutiile în cămin zi de zi, mai că mă salutam cu ele, le mai sponsorizam cu un dop de la sticla de apă, ne împrieteneam. După un timp m-am întâlnit cu cutia și la facultate, aceeași poveste. Acolo cutiile era mai fericite si mai vesele, fiind tranzitul de studenți mai mare, erau pline tot timpul.

Care-i faza cu capacele? E mai mult decât ecologie, mai mult decât salvarea planetei, e salvarea unui suflet de nici 13 ani. Alexandra are nevoie de un tratament în China cu celule stem ce costa 20 000 euro, bani pe care părinții fetiței nu îi au. O firma de reciclare din Spania s-a arătat dispusă să valorifice capacele din plastic, dar pentru a acoperi costurile tratamentului parinții au nevoie de 70 de tone de capace.

Desi e o muncă de sisif, speranță există, de aceea, studenți, oameni, femei de serviciu, hai să punem mână de la mână, capac lângă capac și să ajutăm această fetiță. Pentru cei din Hașdeu, în căminul 14, Ileana Oprea se ocupă de colectarea capacelor.

Ileana Oprea: 0751 252 757

– Căminul 14, camera 268

Te-a umezit postul? Dă un share mic!

Leave a Reply

%d bloggers like this: