Bursele Cosmote

Chiar azi am aflat de o chestie foarte faină pentru “eroii” ce au promovat anul acesta(sau anul trecut) bacul și sunt înscriși la cursurile unei universități de stat din România. Cosmote pune la bătaie 5 burse a câte 150 euro/lună timp de 9 luni, pe toată perioada studiilor (3-4-6 ani) pentru acei studenți care dau dovadă de gândire inovatoare, determinare în a reuși în carieră și spirit practic. Pentru a obține bursa, este nevoie să treci prin doua etape :

 

Etapa 1. 15 septembrie – 15 octombrie 2011


Tot ce trebuie să faci în etapa 1 este ca în perioada amintită mai sus, să depui niste acte la un dosar și să îl trimiți prin poștă/email celor de la Cosmote. Dosarul trebuie să conțină :

– formular de înscriere (se găsește pe site)

– copie după buletin

– CV – maxim 2 pagini A4

– eseu cu privire la pasiunile personale, planurile de viitor şi speranţele legate de facultate şi de viitoarea profesie  –  maxim 400 cuvinte

– foaie matricolă de la liceu – copie legalizată

– adeverință de student, original

– copii după diplome care atestă participarea la concursuri, olimpiade, activități extrașcolare.

 

Etapa 2.

 

După 15 octombrie, nenii vor analiza dosarele , iar din totalul celor înscriși, 25 studenți vor fi chemați la București la interviu. După interviu rămân cei mai buni și motivați 5 studenți, care vor primi bursele.

 

Hai că nu-i mare sfârâială să scrieți un amărât de eseu…pentru început. Până la urmă toți vrem să schimbăm lumea. Mai trebuie precizat că ești eligibil pentru această bursă indiferent de forma de finanțare, buget sau taxă, tot ce trebuie să faci e să frecventezi cursurile unei facultăți de stat. Nu primesc bursă studenții de la învățământ la distanță.

 

N-am scris acest post ca să fac reclama Cosmote-ului, oricum sunt în altă rețea, dar mi s-a părut o inițiativă frumoasă care merită promovată. În felul acesta, informația ajunge mai departe. Pentru mai multe informatii exista www.burselecosmote.ro

Te-a umezit postul? Dă un share mic!

Comments 3

Leave a Reply

%d bloggers like this: