“Bugetu’, cazu’ social și locul la cămin”

Din seria “Că așa e-n România”, azi vă prezint povestea “Bugetu’, cazu’ social și locul la cămin”. În Rromânia, dacă nu ai prea mulți bani și nu spui o poveste ești (puțin) ca și mort. Povestea e simplă, ai ajuns student într-un oraș departe de casă și pentru că părinții tăi nu sunt directori, sefi, bossi, ai ales ca opține pentru cazare, căminul.

 

În principiu, ca să prinzi loc la camin trebuie  ori să fii intrat la buget(nu e obligatoriu), ori să fii orfan de ambii părinți, dar poți primi loc la camin și dacă venitul pe membru de familie nu depășește salariul minim pe economie ori dacă depui un dosar medical. Să zicem că te-ai putea încadra în aproape 3 condiții, de ce zic 3? Pentru că student la buget ești, te încadrezi pentru cazul social (între timp ai depus dosarul la facultă) și ești … În acest caz, teoretic ar trebui să primești loc în camin, însă ai uitat că trăiești în România, unde “umblăm cu șpaga-n ghiozdan, de la grădiniță pân’ la doctorat”, și nu primești nimic. Desigur, tu ești prea mic și fără pile, să reușești în felul ăsta.

 

Desigur, acum trebuie să-ți cauți chirie sau eventual să te uiți după anunțuri pentru colegi de apartament iar pentru redistribuiri ai prea puține speranțe, n-ai pile și nici bani de șpagă. Tot ce îți mai rămâne de făcut e să speri și să înveți cât mai bine, ca anul viitor să nu mai fi nevoit să tragi pielea de pe parintele care te sustine.

 

Anul acesta la jurnalism au fost 6 locuri pentru studenții de la buget, 6 pe caz social si 1 medical. Frumos.

Te-a umezit postul? Dă un share mic!

Comments 6

Leave a Reply

%d bloggers like this: